Tulostilit taseeseen ja tasetilien purkaminen

Valitse “Tilikartta” | Tulostilien siirto taseeseen ja tasetilien purku

Tulos- ja tasetilien väliset automatiikat tehdään Tabellassa. Toiminto helpottaa ja varmentaa budjetin syöttöä. Valitse tilikartta, jolla laskennat tehdään.

../_images/a-to-a-profittoblance1.png

Laskenta tehdään budjetissa ja / tai ennusteessa. Laskenta voidaan kytkeä pois halutulta aikajaksolta.

Tulostilien lähteenä voi olla yksi tili tai tiliryhmä. Vastaanottavassa taseessa kohteena voi olla yksittäinen tili. Sama taseen tili voi olla usean tulostilin kohdetilinä.

Sarakkeissa Jäljellä % määritellään kunkin kuukauden lopussa olevan prosentuaalisen määrän alkuperäisestä saldosta, joka ohjauksen kannalta syntyy kuukautena 0.

Esimerkki,

Rivi 1 “Myyntisaamiset”. Liikevaihto elokuussa (kk = 0) on 850 000 €. Tällöin myyntisaamisten purku etenee ylläolevan jakotaulukon mukaisesti seuraavasti:

Elokuun lopussa 90% = 765 000 € muutos +765 000 €

Syyskuun lopussa 20% = 170 000 € muutos -595 000 €

Lokakuun lopussa 10% = 85 000 € muutos -85 000 €

Uusien rivien lisääminen

Uusien rivien lisäys tehdään rivitekstin oikean hiiren valikosta. Poista / Poimi tekstit valinnoilla määrittelet näytetäänkö määrittelytaukossa tilien tekstit. Lisättäessä uusi rivi tulee tekstiksi automaattisesti “Tilisiirto”. Tekstin voi muuttaa valitsemalla Muuta tämän rivin tekstiä.

../_images/a-to-a-profittoblance3.png

Sarakevalinnat

Sarakevalinnat tehdään oikean hiiren valikosta.

Valitse Lähderivi- ja Kohdetilinsarakkeen rivitiedot. Valintatapoja on esimerkiksi koodin mukaan. Syötä kuukausien %-jakaumat Jäljellä -sarakkeisiin.

Sarakkeisiin B (budjetti) / F (ennuste) määrittelet, onko aikajakso mukana tulostilien purkamisessa. Aikajakso voidaan avata, jolloin valinnan voi tehdä tarkemmalla tasolla.

Alkusaldon purkamiseen on vastaavanlainen ohjaustaulukko. Sillä erotuksella, että tulososuutta ei ole, ja ensimmäinen laskentakohde on kk 1