Kertolaskut

Siirry tilikartan ja rivimallien ylläpitoon.

Hinta * määrä (kertolaskut) - välilehti avataan ylläpitoon Tilikarttaluettelon ylläpidossa, merkintä kohtaan Kertolaskut käytössä

Hinta * määrä laskennan tarkoitus on tuottaa uusia rivejä tilikarttaan, esimerkiksi hinnan ja myyntimäärien perusteella.

Esimerkiksi syötetyn keskiarvohinnan perusteella sisäänluetuista / syötetyistä kappalemääristä muodostuu laskennallinen myynti, jota voidaan käyttää esim. vertailussa kirjanpidon myynteihin.

../_images/multiplications1.png

Esimerkin sarakeselitykset:

Kohde, Hinta ja Määrä rivit lisätään tilikarttaan.

Kohde -totsal = myynti yhteensä

Hinta -aprice = kappalehinta on laskennan ensimmäinen osapuoli.

Määrä -kpl = kappalemäärä on laskennan toinen osapuoli.

Calc -jos kulut tulevat positiivisena, voidaan ne tässä kertoa *-1 eli muuttaa negatiiviseksi. Voidaan myös käyttää jakamista sadalla jne.

Tot/Bud/Enn -laskenta ulotetaan jaksolle toteuma, budjetti, ennuste, 1- merkintä tässä tarkoittaa, että jaksolle lasketaan tämä arvo. Oikean hiiren näppäin rivitekstistä avaa mahdollisuuden tarkentaa aikajaksoja.

Yritykset -yritykset, jotka käyttävät rivillä olevaa laskentaa - merkintä 1

Lisää Hinta * Määrä rivi

Lisää uusi Hinta * Määrä rivi rivitekstin oikean hiiren valikosta. Valitse esimerkiksi, Lisää alapuolelle. Syötä koodi ja teksti.

Note

  • Älä käytä koodin nimessä erikoismerkkejä, esimerkiksi; ? / & %, välilyönti

  • Hinta * määrä laskennassa ja vyörytyksissä merkkijonon pituus on enintään 8 merkkiä.

Määritä sarakkeiden sisältö. Tee valinnat oikean hiiren valikosta. Esimerkiksi Kohde sarakkeessa vaihtoehto Lista (-edellyttää että kohdetili on jo avattu tilikarttaan). Valitse samalla periaatteella Hinta, Määrä, ja syötä tarvittaessa laskenta Calc -sarakkeeseen. Lopuksi valitse aikajaksot ja yritykset, joissa laskenta on voimassa.

Merkinnät tilikartassa

Laskentaan osallistuvat tilit merkitään tilikarttaan ja ohjataan valittuun rivimalliin. Riviin voi tarvittaessa tehdä lisämäärityksiä, esimerkissä merkinnät Ei rahatili- (kpl, a-hinta) ja Erikoissääntösarakkeessa (Price).

../_images/multiplications2.png

Tallenna muutokset

Vaikka välitallennusta, Tallenna, on käytetty, tallenna muutokset myös poistuessasi ylläpidosta. Palaa | Kyllä -kysymykseen tallennuksesta.