Lähdetileistä laskettavat kohdetilit

Valitse Tilikartta > Tililaskenta / Lähdetileistä laskettavat kohdetilit

Esimerkissä lasketaan sosiaaliturvamaksut palkkatilien yhteissummasta.

Tililaskennan välilehdet: Luettelo, Lähde, Kohde, Numerot ja Nyt

../_images/a-to-a-example1.png

Luettelo-välilehti

1. Lisää rivi klikkaa rivitekstiä oikealla hiirellä. Valitse Lisää alapuolelle │ yläpuolelle.

2. Syötä koodi ja nimi, esim. koodi: SKM ja teksti: Muuttuvat Sos. Kulut. Klikkaa oikealla hiirellä tililaskennan rivitekstiä. Valitse Tämän tililaskennan ylläpito.. Valitse yritys. Ylläpito avautuu Lähde välilehdelle. Luettelo välilehdellä yritysvalintaa voi muokata oikeaan hiiren valikosta: Lisää / Poista uusi yritys laskentaan. Yrityksen sarakkeessa merkintä 1 osoittaa valintaa.

../_images/a-to-a-example2.png

Erikoissääntösarake on normaalitapauksessa tyhjä. Erikoissääntönä, oikean hiiren valikosta, voidaan määritellä, että laskenta tehdään esimerkiksi joko lähdetilien kuukausikeskiarvon tai kumuloitujen arvojen pohjalta.

Note

  • Tabella suorittaa tililaskennat Luettelo-välilehdellä olevassa järjestyksessä ylhäältä alaspäin. Tämä tarkoittaa, että tililaskentoja on mahdollista ketjuttaa. Alemmissa luetteloissa on mahdollista käyttää lähteenä kohdetilejä, jotka on aikaisemmin laskettu. Esimerkkinä, tililaskennoilla voidaan kätevästi tehdä yleinen palkankorotus.

  • Palkankorotus nostaa myös sosiaaliturvamaksuja, joten sosiaaliturvamaksujen lähteenä on myös palkankorotuksen kohdetili. Näin ollen palkankorotus on laskettava ennen sosiaaliturvamaksuja, jotta laskenta saadaan menemään oikein.

Lähde-välilehti

3. Mene Lähde -välilehdelle, paina Lisää-näppäintä ja valitse rivimallin riveistä, tai tilikartan tileistä palkkatilit, joiden pohjalta sosiaaliturvamaksut lasketaan. Toiminnon voi tarvittaessa toistaa.

Merkkaa 1 niihin vuosisarakkeisiin, joissa tililaskenta on käytössä.

../_images/a-to-a-example3.png

Kohde-välilehti

4. Mene Kohde –välilehdelle. Paina Lisää -näppäintä ja valitse tililuettelosta sosiaaliturvamaksu tilit. Merkkaa 1 niihin vuosisarakkeisiin, joissa kohdetili lasketaan.

../_images/a-to-a-example4.png

Numerot

5. Täytä sotu-% joko joka kuukaudelle erikseen, tai vuosisyötöllä (syötetty luku viedään jokaiselle kuukaudelle).

../_images/a-to-a-example5.png

Omat numerot kustannuspaikalle/dimensiolle

Oikean hiiren valikosta voi määrittää Omat numerot kustannuspaikalle /dimensiolle, tai poistaa määritellyt omat numerot. Valitse kustannuspaikka / dimensio ja määritä omat numerot, joita esimerkiksi, valittu kustannuspaikka käyttää.

Note

  • Huomaa, jos esimerkiksi kustannuspaikalle on määritelty Omat numerot, mutta syöttö tehdään kustannuspaikkaryhmätasolla, omat numerot latautuu vasta puun tason uudelleenlatauksen (ja tallennus) jälkeen. Kustannuspaikkatasolla tehdyssä syötössä omat numerot päivittyvät heti.

6. Lähde, Kohde ja Numerot välilehdillä on oletuksena piilotettu kuukausisarakkeet. Klikkaa oikealla hiirellä vuosisarakkeen tekstiä. Voit avata tai sulkea vuosisarakkeen ja kopioida kuukausille arvoja toiselta vuodelta. Arvojen kopiointi toiselle riville, klikkaa oikealla hiirellä numerosolusta.

Nyt-välilehti

7. Siirry Nyt -välilehdelle, saat raportin arvioidusta tililaskennan lopputuloksesta.

Tililaskennan lopputulos

(Lähdetilien yhteissumma) * (kohdetilien prosenttiarvo per kuukausi) = (kohdetilin summa per kuukausi)

Esimerkiksi, syötössä sotu-maksurivit näkyvät niillä / sillä aikajaksolla, jotka määritelty. Alla ote budjetin syöttöpohjasta, johon on lisätty palkkarivit ja sotu-rivit. Sotu rivien arvo lasketaan määriteltyjen kertoimien perusteella automaattisesti.

Jos sotu rivin syöttö on auki. Tarkista tililaskennan välilehdiltä, että olet määritellyt laskennan olevan voimassa ao. aikajaksolla.

../_images/a-to-a-example6.png