Näkymät

Tilikartan ylläpidossa rivimallista tehty Näkymä, on otos rivimallin riveistä. Rivimallit, ja niistä tehdyt Näkymät, löytyvät selailun Raportoinnin Rivit valikosta.

Rivimallista voi tehdä enintään 99 näkymää. Näkymän rivijärjestyksen ei tarvitse olla sama kuin rivimallin. Rivitekstit periytyvät rivimallista.

Note

  • Kuten rivimalleille, myös Näkymille on annettava käyttäjälle käyttöoikeudet. Tarkemmin käyttöoikeuksista kappaleessa Käyttäjät.

Rivimallissa on Round-sarakkeet ja näkymä-sarakkeet.

  1. Mene tyhjään Näkymä –sarakkeeseen ja valitse rivit näkymään, merkillä “1”.

../_images/views1.png
  1. Kun rivit on valittu, anna Näkymälle nimi. Paina Näkymät –näppäintä. Luettelossa on kaikki rivimalliin mahdollisesti jo tehdyt näkymät. Valitse luettelosta Näkymä, jota määrittelet, ja nimeä se. Paina OK.

  2. Nimen antamisen jälkeen avataan näkymän määrittelytila, joka näyttää tehdyt valinnat. Rivitekstin oikean hiiren valikosta näkymää voi muokata: muuttaa rivien järjestystä, lihavoida, muuttaa värejä ja viivoituksia.

Palaa rivimalliin painamalla Valmis – näppäintä. Tabella muuttaa “1” –merkkaukset juoksevaksi numeroinniksi kymmenen välein.

../_images/views2.png

“Näkymän, kuten rivimallin, asetukset määritellään Asetukset valikosta. Näkymän asetukset on selitetty kappaleessa Näkymän asetukset.

Näkymän rivijärjestyksen muuttaminen

Tarvittaessa vaihda Näkymän rivijärjestystä:

../_images/views3.png

Note

  • Näkymän, jonka rivien järjestystä on muutettu, näkyy selailussa muutetussa järjestyksessä vain ns. Lyhyessä muodossa, ei Pitkässä muodossa

Olemassaolevan Näkymän muuttaminen

Jos valmiiseen Näkymään lisätään esimerkiksi uusia rivejä. Aktivoidaan muuotokset painamalla Näkymät -näppäintä ja valitsemalla muutettu Näkymä. Näkymän yhteenvedosta poistutaan painamalla Valmis -näppäintä.

Kun tilikartan ylläpidosta poistutaan, tee tallennus kuten alla on kuvattu.

Note

  • Jos Näkymän nimi muutetaan on muutoksen jälkeen tallennettava käyttöoikeudet, joka aktivoi nimen muutoksen käyttäjille. Tarkemmin käyttöoikeuksista kappaleessa Käyttäjät.

  • Jos käytössä on Tabellan automaattiajo (suoritetaan normaalisti öisin), tehdään tallennus silloin automaattisesti.

Tallenna

Jos muutoksia on tehty esimerkiksi tilikarttaan, rivimalleihin tai näkymiin, poistutaan tilien ylläpidosta valitsemalla Palaa ja tallennetaan muutokset, vaikka ylläpidossa olisi tehty välitallennuksia Tallenna -näppäimellä.

../_images/views5.png

Note

  • Kun ylläpidosta poistutaan, on muutokset tallennettava: Palaa ja tallennetaan muutokset, vaikka ylläpidossa on tehty välitallennuksia Tallenna - näppäimellä.
    • Käyttäjien käyttöoikeudet Näkymiin on päivitettävä

    • Uusi Näkymä on valmis ilman raporttien ajoa

    • Näkymän koodi muodostuu rivimallin koodista ja näkymän numerosta. (esimerkiksi “T1V1”)

    • Jos selailussa rivimalli, joka on Näkymä, siirretään Exceliin, ei laskukaavat siirry mukana.

Näkymä valitaan Raportointi alueen Rivit valikosta.

../_images/views4.png