Uudet koodit

Valitse Uudet koodit

../_images/new-codes1.png

Tarkoitus

Tarkista onko siirretyn datan mukana on tullut uusia koodeja; Yritys / Tili / Kustannuspaikka / “dimensio”. Uudet tilit ja kustannuspaikat täytyy ylläpitää järjestelmään manuaalisesti.

Tilit

Jos uusia tilejä on tullut, lisää ne tilikarttaan ja ohjaa oikeisiin raporttimalleihin tilikartan ylläpidossa.

../_images/new-codes2.png

Note

  • Raportit voidaan ajaa myös, vaikka uusia tilejä ei ole lisätty tilikarttaan. Silloin tällaisilla tileillä esiintyvät saldot jäävät pois raporteista.

  • Tietoja ei tarvitse siirtää uudelleen kun uudet tilit on lisätty

Kustannuspaikat

Jos siirretyn datan mukana tulee uusia kustannuspaikkoja, pitää myös ne lisätä kustannuspaikkaluetteloon ja ohjata puurakennepohjiin. Lisää kustannuspaikat kustannuspaikkaluetteloon. Ohjaa kustannuspaikat haluamiisi puurakennepohjiin Puurakenteiden ylläpidossa.

Dimensiot

Sisäänluvussa tulevat uudet dimensiokoodit (esim. työnumerot) avautuvat raporttien ajon yhteydessä automaattisesti ohjaustietojen ylläpidon perusluettelolistoihin, sekä ohjautuvat Rest-koodilla ensimmäisen rakenteen Ei ohjatut-tasoon. Muuta ohjauksia tarvittaessa.

Note

  • Raportit voidaan ajaa vaikka uusia kustannuspaikkoja ei olekaan lisätty kustannuspaikkaluetteloon. Silloin tällaisilla kustannuspaikoilla esiintyvät saldot jäävät pois raporteista.

  • Tietoja ei tarvitse siirtää uudelleen kun uudet kustannuspaikat on lisätty

  • Muista ylläpitää käyttöoikeudet ja tallentaa. Jos käyttäjälle on annettu osastotasolta alaspäin periytyvät oikeudet, tällöin uusien kustannuspaikkojen tullessa, yöllinen automaattiajo (ajastus) tai käyttäjien tallennus tekee käyttöoikeudet näille käyttäjille kuntoon

Tyhjennä uusien koodien taulukot

Koodien taulukot tyhjentyvät kun uudet koodit avataan Tabellaan. Tyhjennä uusien koodien taulukot valinnalla voi kooditaulukot tyhjentää käsin. Esimerkiksi, jos sisään tulleita koodeja ei jostain syystä haluta avata Tabellan rakenteisiin.

../_images/new-codes3.png

Uudet koodit

Mikäli taulussa löytyy esimerkiksi projektikoodeja, joilla ei ole raportoinnissa saldoa, on hyvä etsiä tapahtumista poraamalla kyseisen kauden tapahtumiin ja etsimällä projektidimensiosta tätä koodia. Voi olla, että projektille löytyy samalla tilillä/kustannuspaikalla/muilla dimensioilla +/- -tapahtumia.