Ennusteen pituus

Valitse Ennuste | Ennusteen pituus.

Määritä kuukausittaisen ennusteen pituus. Valittu pituus tulee voimaan myös jokaiselle ennusteen versionhallinnassa käyttöön otetulle versiolle.

../_images/forecastlenght1.png

Esimerkissä ennusteen pituudeksi määritelty kuluva vuosi (2019) + 1. Versionhallinnassa ennusteelle on määritelty pääversion lisäksi käyttöön yksi versio. Valinta avaa ennusteet kuluvan vuoden lisäksi vuosille 2019 ja 2020 versioineen.

Valikoissa, esimerkiksi ennusteen luonti, ennustevuodet näkyvät kuten esimerkissä:

../_images/forecastlenght2.png

Uusilla, pituuden lisäyksessä luoduilla, ennustevuosilla ei ole dataa. Data ennustevuodelle voi halutessaan kopioida, käyttämällä esimerkiksi Ennusteen luonti tai ennuste datan muokkaus toimintoa.

Ennusteen pituus / Rullaava ennuste

Jos määrittelet käyttöösi rullaavan ennusteen -rullaavan ennusteen sarakeryhmät, selitetty tarkemmin Sarakemallien ylläpidossa, tällöin ennusteen pituus on määriteltävä riittävän pitkäksi, jotta myös rullaavat sarakkeet mahtuvat ennustejaksoon mukaan.

Jos esimerkiksi rullaavia sarakkeita on määritelty kolme (3) puolivuotis-saraketta mutta ennusteen pituudeksi on määritelty vain kuluva vuosi + 1 eivät kaikki ennusteen rullaavat sarakkeet mahdu mukaan tähän aikajaksoon. Tässä tapauksessa pituudeksi on määriteltävä kuluva vuosi + 2, jotta rullaavat sarakkeet saadaan mukaan ennusteeseen. Kun seuraavan kerran seurantavuotta muutetaan vaihtuu myös ennusteen pituus kuluva vuosi + 2:ksi.