Kaikkien yritysten yhteissumma (A00)

Valitse Kriittiset järjestelmäasetukset | Kaikkien yritysten yhteissumma

../_images/totalsumofcompanies1.png

Jos järjestelmässä on useita yrityksiä, voit ottaa käyttöön Kaikkien yritysten yhteissumman -yksinkertainen konsernirakenne, konsernitaso.

Yritysten yhteissumma muodostetaan yritysten ensisijaisista puurakennehierarkioista -L1.

A00 -tasoa ei voi käyttää syöttöön, ainoastaan katseluun.

Note

  • A00 yhteenveto muodostetaan käyttämällä päätilikarttaa, tilikarttaluettelon ensimmäistä tilikarttaa. Tästä syystä eri tilikarttoja käyttäviä yhtiöitä ei suositella otettavaksi mukaan samaan yhteenvetoon. Jos tähän on tarvetta, suosittelemme Tabella GC:n hankintaa. Tabella GC on konserniraportointiin tarkoitettu lisäarvotuote.

  • A00 summa on ”raaka” – jos yritysten välillä esiintyy eliminointitarvetta, on se hoidettava käyttämällä puurakenteiden ylläpidon eliminointisaraketta.

Yhtiön jättäminen pois yhteenvedosta

Yritysten ylläpidossa voi määrittää jätetäänkö yritys pois yhteenvedosta. Esimerkiksi myyntiyhtiö, jossa on myyjiä ja asiakkaita, on jätettävä pois yritysten yhteenvedosta.

Jos käytössä on Tabella GC ja/tai palkkayritys, ei näitä voi ottaa mukaan yhteenvetoon.

Ota yhteissumma käyttöön klikkaamalla merkintä Kyllä, kohtaan Ajetaanko automaattinen yritysten summa. Anna yhteissummalle nimi.

../_images/totalsumofcompanies2.png

A00 avataan puurakenteiden ylläpitoon ja selailun Sisällöt valikkoon.

Puurakenne

A00 yksiköistä voi määritellä omat A00 puurakenteet, samalla tavalla kuin yritystenkin puurakenteiden ylläpidossa. Katso Puurakenteet.

Tallenna muutokset

Käyttöönoton tai yhteenvedon tekstin muutoksen jälkeen, käy tallentamassa A00 puurakenne, jotta tekemäsi muutokset tulevat voimaan.

../_images/totalsumofcompanies1a.png

Selailu

A00 taso löytyy Sisällöt -valikosta määrittelemälläsi tekstillä.

Kun taso on selailussa valittu myös puurakenne vaihtuu. Korkein taso on kaikki yhteensä (A00) ja toiseksi korkein taso on yhteenvedon yritykset.

Jos raporteilla ei ole dataa, aja raportit.

../_images/totalsumofcompanies4.png

Tilikarttaluettelon muutos

Note

  • Tilikarttaluettelon järjestyksessä A00:n käyttämä tilikartta tulee olla ensimmäisenä. Jos tilikartta, jota A00 -yhteenveto käyttää vaihtuu, ei käyttäjä itse pysty tekemään tätä muutosta. Ota yhteyttä järjestelmän toimittajaan.

../_images/totalsumofcompanies5.png