Yritysten ylläpito

Valitse Kriittiset järjestelmäasetukset | Yritysten ylläpito

../_images/companymaintenance1.png

Yritysluettelossa on kaikki yritykset, jotka löytyvät selailun Sisällöt – valikosta.

Note

  • Yritysten ylläpidossa järjestäminen toimii siirtämällä (drag & drop) yritys oikeaan paikkaan listassa. Tämä järjestys on käytössä läpi Tabellan kaikissa yritysvalikoissa HUOM! Erikoisraportit järjestetään automaattisesti omaan ryhmään sisällöt - valikossa.

Ylläpidä yritysluetteloa.

Valitse luettelosta käsiteltävä yritys. Tee muutokset ja tarvittavat valinnat.

Määritykset

Yrityksen nimi -muokkaa yrityksen nimeä

Yrityksen yksikön (kustannuspaikan) teksti -määritä teksti, jota käytetään yrityksen ohjaustietojen ylläpidon puurakenteiden ylläpidossa. Käy selailussa ja palaa ohjaustietojen ylläpitoon, jotta tekstimuutos tulee voimaan.

Yksiköiden summatason teksti -määritä summatasolla käytettävä teksti

Koodi siirtotiedostoissa –tiedoston sisäänluvussa yrityksen koodi. Jos tämä koodi eroaa sisääntulevasta ns. FlatFile koodista, pitää FlatFile koodi syöttää tähän sarakkeeseen

Yrityksen summatason koodi -yritystunnus jota käytetään kun automaattinen A00 lasketaan.

Tilikartta -jos tilikarttoja on määritelty useita esim. eri yritykset käyttävät eri tilikarttaa, valitaan tilikartta pudotusvalikosta.

Valuutta -määritellään käytettävä valuutta

Valitun yrityksen syötössä käytettävät oletukset:

Syötön desimaali -tee valinta pudotusvalikosta

Syötön yksikkö -tee valinta pudotusvalikosta

Note

  • syötön yksikön valinta ei koske toteuman syöttöä, jossa syötön yksikkö aina “yksiä”.

Oletusjakovain -Pääkäyttäjä voi tarvittaessa määrittää syötössä käytettävän oletusjakovaimen valitulle yritykselle. Valinta on voimassa sekä budjetin että ennusteen syötössä. Tee valinta pudotusvalikosta. Jakoavain tulee voimaan syötössä vain tyhjään riviin, -rivissä syötettävällä kaudella ei ole lukuja. Syöttööpohjassa mahdollisesti jo oleviin lukuihin, tässä määritelty oletusjakovain ei vaikuta.

-syötössä oletusjakoavain tallennetaan ja se jää näkyviin.

Tilikauden ensimmäinen kuukausi -jos tilikausi poikkeaa muista yrityksistä ja järjestelmän perusoletuksesta, valitaan tilikauden ensimmäinen kuukausi.

Oma kustannuspaikkakirjasto -merkintä tässä tarkoittaa, että yrityksellä on oma raporttiyksikkökirjastonsa. Tätä suositellaan käytettäväksi vain jos yrityksiä on yli 20.

Jätetään pois yhteenvedosta -merkintä tässä tarkoittaa, että yritystä ei lasketa mukaan A00 -tasolle -kaikkien yritysten yhteisssummaan.

Jos käytössä on GC ja/tai palkkayritys ei näitä voi ottaa mukaan yhteenvetoon. Samoin, jos käytössä on esimerkiksi myyntiyhtiö, jossa myyjiä ja asiakkaita, on se jätettävä pois yritysten yhteenvedosta.

Eri tilikarttoja käyttäviä yhtiöitä ei suositella otettavaksi mukaan samaan yhteenvetoon.

Yhteenveto muodostetaan yritysten ensisijaisista hierarkioista -puurakenteiden ylläpidon L1 -sarake.

Yritys käyttää projektilaskentamallia - Projektilaskentamalli vaatii erillisen lisenssin

Sis. osto generoidaan vastaparin perusteella - jos vastayhtiö ja vasta-kustannuspaikka on määritelty dimensioiksi yhtiölle, voidaan sisäiset ostot automaattisesti generoida myyjän kirjausten perusteella ostajan ostotileille. Tällöin myös tilikarttaan aukeaa uusi sarake, jolla ohjataan mikä ostotili vastaa mitäkin sisäistä myyntitiliä.

Vastaparieliminointi käytössä -merkitään, jos yritys käyttää vastaparieliminointia. Käytössä Tabella GC:ssä, joka on lisäarvotuote.

Järjestäminen -Järjestä yritykset siirtämällä (drag & drop) ne luettelossa oikeaan järjestykseen.

Hyväksy tekemäsi muutokset painamalla OK ja kirjoita halutessasi kommentti muutoksista -tallentuu lokiin.